Blogs

Kappertjes, zijn het alleen smaakmakers of zijn ze ook gezond?
Kappertjes: het zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Het zijn fantastische smaakbommetjes en ze hebben super goede eigenschappen voor je gezondheid. Daarbij zijn ze ook nog eens héé…
lees verder
Lactose-intolerantie, wat zijn de signalen? En dé ultieme tip om eraf te komen!
Lactose-intolerantie, daar spreek je van als je lichaam moeilijk lactose of melksuiker kan verteren. Het is een vorm van voedselovergevoeligheid. Het kan wat lastige klachten geven maar gelukkig is he…
lees verder
Vlees, hebben we dat echt nodig om gezond te blijven?
Is vlees nu gezond of niet? De meningen hierover zijn zeer verdeeld. Vaak staan mensen lijnrecht tegenover elkaar. De een staat een puur plantaardig (vegan) voedingspatroon voor, en de ander houdt het…
lees verder
Voedsel bereiden: veel manieren maar welke manier is de gezondste?
Voedsel bereiden, eten koken, maaltijden klaarmaken…voor de één is het bereiden van voeding een hobby, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Er zijn heel veel verschillende methodes; de ene is gezon…
lees verder
Mozzarella, hoe kies je de beste en waarom is het (on)gezond?
Mozzarella: staat het bij jou vaak op je menu? Misschien ben je er niet zo bekend mee maar het kan ook zijn dat je het geregeld eet. Ik heb het pas een paar jaar geleden echt ontdekt. In dit blog kun…
lees verder
Metabool syndroom: oorzaken en gevolgen van deze stille epidemie! Met 7 belangrijke tips om het te voorkomen
Het woord syndroom verwijst naar een verzameling verschijnselen en symptomen. Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling in de breedste zin van het woord: alle processen die plaatsvinden in ons…
lees verder