Blogs

Reckeweg en de 6 stadia bij het ontstaan van ziekten. Met 7 tips ter ondersteuning van je ontgiftingssysteem
Allerlei kleine vage klachtjes en kwaaltjes, wat betekenen die? En natuurlijk ook: wat moet je daarmee? Negeren, mouwen opstropen en weer doorgaan? Of serieus nemen omdat het alarmbelletjes kunnen zij…
lees verder
Maanzaad, een giftig goedje of een heerlijk product in de keuken?
Blauw maanzaad is een heerlijk product voor in de keuken maar er wordt óók gezegd dat het giftig is. In hoeverre klopt dat? Of kun je er met een gerust hart van genieten? In dit blog kun je lezen hoe…
lees verder
Voorgesneden en voorverpakte groente: gezond gemak of kun je het beter vermijden?
Voorgesneden en voorverpakte groente, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid of is het juist een goede keuze? Wat zijn de voor-en nadelen? In dit blog bekijk ik voorgesneden en voorverpakte groent…
lees verder
De opname van voedingsstoffen, is die nog belangrijker dan de inname? Met 6 tips op de opname te ondersteunen
Je kunt nog zo gezond eten… als de voedingsstoffen niet goed opgenomen worden, zal je nauwelijks baat hebben bij je zorgvuldig samengestelde gezonde maaltijden. Dit kan grote impact hebben op je gez…
lees verder
Erythritol: een gevaarlijke stof of dé ideale suikervervanger?
Erythritol wordt gepromoot als een puur natuurlijk zoetmiddel dat nagenoeg geen calorieën bevat en dat ook nog eens de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? In dit blog…
lees verder
Paddenstoelen: Giftig of bijzondere wondertjes uit de natuur? Met 7 voordelen voor je gezondheid!
Paddenstoelen: je houdt ervan of je verafschuwt ze. Eet jij ze vaak? Best jammer als je ze nooit op je menu hebt staan. Want ze zijn uiterst gezond. Het is alleen niet zo’n goed idee om het bos in te…
lees verder