Blogs
Prei, een doodgewone groente of toch heel speciaal?
Prei, een ‘doodgewone’ groente die behoort tot de zeer bekende alliumfamilie waar o.a. ook ui en bieslook onder vallen. Maar deze groene stengels hebben toch wel een aantal bijzonderheden die ik vanda…
lees verderBloeddruk te hoog? Méér zout eten kan helpen!
Een te hoge bloeddruk? Veel mensen denken dan: ach, geen probleem, je neemt plastabletten of andere medicijnen en je gaat minder zout gebruiken; dan is het toch opgelost? Was het maar zo simpel! Helaa…
lees verderPinda’s, ze knabbelen zo heerlijk weg. Maar zijn ze ook gezond?
Pinda’s eten… ken je dat. Een grote krant op tafel met een grote berg erop. En dan met z’n allen eromheen en lekker doppen en knabbelen? Veel mensen zijn er dól op. Maar zijn ze nu gezond of ongezond…
lees verderAlcohol, één glas per dag is toch hartstikke gezond?
‘Ach, één wijntje maar, dat kan toch geen kwaad?’ Die vraag krijg ik nogal eens mensen voor een EetLijn-intake komen. Jarenlang is ons verteld, ook door hartspecialisten, dat één glas alcohol per dag…
lees verderOmega 3 slikken grote onzin of pure noodzaak?
Omega 3 slikken in de vorm van een supplement, is dat grote onzin of juist pure noodzaak? En als je het dan wilt gebruiken, welke moet je dan kopen? Kun je er ook teveel van binnenkrijgen? Daar is vee…
lees verderVitamine C, wat je teveel binnenkrijgt, plas je weer uit. Was dát maar waar…
Vitamine C: een heel bekende vitamine. Belangrijk om je weerstand op peil te houden. Dat weten we wel. Maar kun je er ook teveel van krijgen? Ze zeggen dat je er nierstenen van kunt krijgen. Klopt dat…
lees verder